onsdag 18. april 2012

Lei av frisyren din?

Jeg er ingen hårekspert, men jeg liker å variere med ulike måter å ha håret på. Her er noen tips til noen ulike frisyrer med varierende tid den trenger og vanskelighetsgrad..

Løst oppsett

Hvis du har veldig glatt hår sånn som meg, så anbefaler jeg å ikke lage denne frisyren når håret er nyvasket. Bruk eventuelt litt tørrsjampo/hårpudder først. Den har en middels vanskelighetsgrad og er ikke veldig tidkrevende, men ikke begynn på den hvis du har dårlig tid. Da blir det som regel bare rot. Frisyren er perfekt hvis du har lyst på en avveksling fra det litt glattere donut-oppsettet.
1. Start med løst hår, og eventuelt prepp det litt.
2. Del håret i seksjoner på tvers av hodet, og krøll "utenifra og innover" med tang som sånn når man ruller håret med hårruller. Krøll i passe store passéer. Dette er for å skape tekstur. Det finnes mange måter for å skape tekstur i håret. Tupering eller krepping kan også funke.
3. Samle alt håret i en hestehale oppå hodet, men ikke mos krøllene. La noen små hårtjafser henge ned hvis du vil ha et litt "løsere" oppsett.
4. Vri håret rundt i en stor dott, og fest med fliseklemmer/hårklyper underveis. Du kan også bygge en større topp, hvis du tar én og én krøll og fester etter hverandre. 
5. Rufs til slutt litt i hodebunnen og fest hele frisyren med hårspray med lett hold så håret ikke blir stivt. Voila!

Stram hestehale


Alle kan lage hestehale. Når håret er satt glatt opp bakover passer det med en sterk farge på leppene eller ørepynt som dingler. Det er enkelt og ikke spesielt tidkrevende å lage en hestehale. Men det er ikke alltid den blir like fin. Her er noen tips for å lage en fin hestehale.
1. Børst håret skikkelig. Sørg for å ikke ha noen floker.
2. Lag en ordentlig hårstrikk av to fliseklemmer og en gummistrikk: Stikk fliseklemmene gjennom hver sin side av gummistrikken. Da har du noe som ser ut som en "runding med to pinner på hver side".
2. Gre det opp i en samlet hale, og stikk den ene fliseklemmen inn i halen. Snurr gummistrikken hardt rundt så du får en stram hestehale. Stikk den andre fliseklemmen inn i halen når du er ferdig å surre gummistrikken. 
3. Snurr en liten hårlokk rundt hestehalen og fest med en ny fliseklemme. 
4. Fest frisyren med hårspray og legg "småhårene" eller "babyhårene". Voila!

Spreke bølger



Bølger er perfekt hvis du er lei håret eller føler at du ser kjedelig ut. De kan enten lages med krøll eller rettetang. Krøllene på bildet er laget med tang. Man kan ha mye forskjellig sminke til, men det lønner seg å ikke overdrive. Da kan det bli litt mye av det gode. Ulike typer hår tar ulik krøll. Det kan lønne seg å bli kjent med håret for å finne ut hvor lett håret tar krøll og hva som trengs for at de skal holde. Denne frisyren kan ta tid, men kan også være relativt rask å lage. Det kommer an på hva slags krøll du ønsker og hvilken hårtype du har. Slik gjør jeg:
1. Vask håret med volumshampo og volumbalsam.
2. Føn håret opp ned med en grei dose volumprodukt (skum etc.), varmebeskyttelse eller hårolje. Alt ettersom hva ditt hår trenger og hva som gir deg best krøll. Jeg føner på L'Oreal Profesionnel Plee/Volume Architect. Da får jeg spretne krøller. Håret må være helt tørt!
3. Varm krølltangen til varmeste temperatur. Jo større diameter på krølltangen, jo større bølger.
4. Del håret inn i seksjoner. Noen ganger starter jeg med å krølle håret bakerst fra hver sin side. Andre ganger fester jeg mesteparten av håret opp på hodet og slipper ned litt og litt. Alt ettersom hvilket uttrykk man ønsker å skape. Her gjelder det også å prøve seg frem etter hva man liker best. På det nederste bilder har jeg ikke krøllet alt håret, men tatt store passéer per krøll. Dette blir det større løsere bølger av.
5. Surr litt og litt hår rundt tangen nærmest hodet og utover. Ikke klem igjen tangen! Hold så lenge håret trenger det og slipp forsiktig ut krøllen. Spray med en gang med sterk hårspray.
6. Til slutt sprayer du en ekstra gang med hårspray for å fiksere frisyren. Voila, perfekte krøller!


"Party hestehalen"
Noen ganger kan den vanlige hestehalen bli litt kjedelig. Da er det mulig å lage en variant som passer litt bedre til fest. Jeg pleier å ha sterk øyensminke, blank gloss og bling i ørene til denne looken. Den er ikke så veldig tidkrevende, men det kommer an på hvor mye krøll du vil ha i hestehalen. Jo mer krøll, jo lengre tid bruker du. Slik:
1. Følg stegene som for den stramme hestehalen. 
2. Varm krølltang til varmeste temperatur.
3. Ta små hårseksjoner ut av hestehalen og krøll. Spray umiddelbart med hårspray på hver krøll. Du kan enten lage mange og store krøller, eller litt frizzy krøller. Det kommer an på hvordan du ønsker at hestehalen skal se ut til slutt. 
4.Når du er ferdig sprayer du med gode mengder hårspray for å feste frisyren. Voila!


Den klassiske donuten



 Donut-oppsettet er klassisk og kan brukes i alle sammenhenger. Frisyren er perfekt både til hverdags og fest. Den tar dog litt tid. Og du trenger en hårstrikk, donut og gummistrikk.
1. Lag først en hestehale.
2. Fest donuten rundt hestehalen.
3.  Bøy deg litt fremover og spre håret rundt donuten. Sørg for at den er helt dekket. 
4. Fest en gummistrikk rundt. Nå ser du ut som en kost på hodet.
5. Fest håret som stikker ut under gummistrikken rundt og rundt, tjafs for tjafs. Se i speilet at ingen tjafser detter ut og sørg for at de er skikkelig festet.
6. Spray tilslutt med hårspray for å fiksere frisyren. Voila, du har et klassisk oppsett! 

Håper denne guiden var til inspirasjon og nytte! :) Kom gjerne med forslag til flere frisyrer og ting man kan gjøre med håret!